fbpx

Лазерна епилация

Всички знаем колко досадно е нежеланото окосмяване. Прилагаме всякакви начини за да се отървем от него- скубане, епилиране, кола маска, депилатоари, изсветляване и т.н. Резултатът е краткотраен и има странични ефекти като сърбежи, обърнати косъмчета, пъпчици, възпаления и др. В съвременния свят всяка жена или мъж, които желаят да премахнат напълно и трайно ненужното окосмяване от своето лице или тяло,могат да го направят с помощта на лазерната епилация. Ние предлагаме една качествена процедура с уникалният лазер на CANDELA Gentle Max.

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПО ЛЕСНО ОТ ТОВА!

„GENTLE MAX” е най-новият лазер в България съобразен с актуалните световни тенденции за ефективно и безболезнено обезкосмяване. Това ни дава възможност да предложим високо качество на възможно най-ниски цени за максимално добър и дълготраен резултат.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ

Лазерни вълни със специфична дължина осъществяват дълбочинно подкожно проникване, провокирайки унищожаване структурата на косъма и възпрепятстване на неговото израстване. Лазерът действа директно върху меланина и луковиците. Това е крайно ефективен и безвреден метод. След две-три процедури почти 80% от косъмчетата престават да растат. Ако се подложите на пет-шест процедури, ще си осигурите 10 години спокойствие. Методът не е болезнен, усещат се само леки бодежи. Кожата не се възпалява.

СТРУКТУРА НА КОСЪМА

Напълно израстналият човешки косъм се състои от две части: Корен и Стъбло. Коренът е частта, която се намира под повърхността, а стъблото е израсталият над кожата косъм. Основните съставни части на корена са фоликулът, луковицата, папилата, еректорният мускул и мастните жлези.

1)Фоликулът представлява подобна на торбичка вдлъбнатина или джобче в кожата, в която се намира коренът на косъма. Фоликулите са разпределени по цялото тяло, с изключение на дланите на ръцете и стъпалата.

2)Луковицата е най-дълбоко разположената част на корена.Тя е задебелена, заоблена и формира най-долната част на корена.

3)Дермалната папила е малко конусовидно хълмче, разположено в основата на космения фоликул, който плътно приляга към луковицата. Дермалната папила съдържа кръвоносни капиляри и нерв за храненето и растежа на косъма. Често от една единична папила израства повече от един косъм.

4)Еректорният мускул на косъма е малко, неволево мускулно снопче, заловено за кожата и за основата на космения фоликул. Страх или студ причиняват контракцията му, която изправя косъма.

5)Мастните жлези са свързани с космените фоликули. Косъмът е съставен от протеин(белтък), който идва от клетките във вътрешността на космения фоликул. Веднага щом тези живи клетки се оформят,те започват да се предвижват нагоре през космения фоликул и съзряват чрез един процес, наречен ”кератинизация”. Всеки естествен цвят на косъма е резултат от пигмента в кортекса на косъма. Меланинът представлява малки зрънца от пигмента в кортекса, който представлява естественият цвят на косъма.

РАСТЕЖ НА КОСЪМА

Живата част на косъма се намира под епидермиса. Израсналият от него косъм се състои от мъртва тъкан. Могат да се разграничат три стадия на растеж на косъма. Първият стадий е на активен растеж, вторият междинен, когато косъмът престава да расте, но клетките на папилата функционират. Последният стадий е напълно прекратяване на растежа. Старият косъм се откъсва под действието на растежа на новия и цикълът започва отначало. Първият стадий продължава от две до четири години, вторият стадий едва 15-20 дни, а последният-от 90 до 120 дни. Във всеки един момент около 93% от космите се намират в първата фаза на растежа, 1% - във втората, и 6% в третата. Космите на главата, които реагират на хормонално въздействие също като космите на тялото, генетично са програмирани да повтарят цикъла на растежа 24-25 пъти в продължение на целия човешки живот.

Някои факти

Човешките косми се състоят основно от белтъка кератин. Те съдържат и известно количество вода, а също така и следи от метали и други минерални вещества, които се съдържат и в човешкото тяло. Видимата част на косъма /стъбло/ се състои от мъртва тъкан. Живата част това са коренът и космената папила, които лежат в долния слой на кожата в тръбообразна вдлъбнатина, известна като фоликул. Космената папила се състои от клетки, оплетени с кръвоносни съдове, чрез които те получават хранителни вещества. Всеки косъм се състои от три слоя. Външният слой (кутикулът), изпълнява защитна функция и е образуван от тънки клетки подобни на люспички, които се припокриват една друга, подобно на керемиди на покрив. Според мнението на съвременни европейски козметици най-ефикасният метод създаван някога е лазерната епилация. Чрез лазерната епилация се унищожава фоликула само на определена фаза на растеж на космите и затова е необходим курс от процедури, които се правят на 5-6 седмици. На един сеанс могат да бъдат отстранени до 500 косъма. Ефектът от лазерната епилация се запазва 7 до 9 години след употребата му. На практика това е метод без странични ефекти.

Лазерната епилация е насочена към тъмния цвят на пигмента меланин в космения фоликул. Тъй като Меланинът се произвежда само по време на фазата на растеж, лазерната светлина трябва да е насочена към космения фоликул по време на съответната част от цикъла. Дори в дадена част от тялото не всички фоликули са във фазата на растеж на цикъла в едно и също време, затова процедурите по лазерна епилация трябва да се повтарят на интервали. Лазерната епилация е идеално средство за отстраняване на косъмчетата, не само над кожата, но и под повърхността ѝ.

ПРЕДИ ПРОЦЕДУРАТА

Космите не трябва да са премахвани чрез скубане, епилатор или кола маска, освен ако не са бръснати най-малко 20 дни преди процедурата с лазер. Т.е. 20 дни преди процедура е задължителен процеса бръснене на участъка който ще бъде третиран. Зоната, върху която ще се прилага лазерната епилация, трябва да бъде предварително избръсната. Зоната за обработка трябва да е добре почистена от лосиони, дезодоранти или други подобни мазила, кожата да е напълно суха. Ако сте посещавали солариум или сте си правили тен по какъвто и да е начин, трябва да минат поне 2 седмици преди кожата ви да бъде третирана с лазер (възможност за изгаряне).

СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА

Препоръчително (почти задължително) е използването на слънцезащитен крем с не по-малко от 30SPF на откритите третирани участъци, ако сте изложени навън през по-голямата част от деня нанасянето се преповтаря. Космите ще започнат да падат от само себе си приблизително 3 седмици след процедура. Да не се скубят, епилират (епилатор), премахват с кола маска по време на курса за обескосмяване. Премахването на космите да става само чрез БРЪСНЕНЕ до края на процедурите. Можете да използвате дезодоранти, парфюми, грим както обикновенно. Да се избягва директна слънчева светлина 2 седмици преди и след процедура. Можете да използвате студен компрес или охлаждащ гел след процедура за ваш комфорт. Зачервяването, лекото подуване или сърбеж ако се появи е възможно да продължи от 2-5 часа до няколко дни, избягвайте почесванията.

Не се препоръчва за бременни, хора с кожни заболявания и клиенти с хормонален дисбаланс.

Допълнителна информация относно процедурата по трайното обезкосмяване с лазерът на Candela “Gentle Max” може да прочетете във въпроси и отговори

Нашата концепция е просто да предложим ефективна и достъпна лазерна епилация за нашите клиенти с превъзходно качество. Ние предлагаме услуги за лазерна епилация за жени и мъже на всички части на тялото. Вече услугата лазерна епилация не е запазена само за богатите. В Салон-MV ние гарантираме най-ниските цени в София и ще победим всеки от нашите конкуренти. В допълнение, нашите клиенти винаги ще могат да ползват всякакви промоции, които Салона предлага. Ние използваме най-последните и най-модерните технологии за лазерна епилация. Нашият нов Candela GentleMax Лазер е лидера в лазерната епилационна индустрия. С помощта на Candela, нашите клиенти се радват на най-ефективното лечение за обезкосмяване на пазара днес. Тъй като този лазер е толкова ефективен, по същество спестява на нашите клиенти още повече пари, тъй като няма да им се наложи много процедури за великолепни резултати. Ние се стремим да осигурим най-добрите цени с най-високо качество на експертни познания в София!

лазерна епилация