fbpx

Въпроси и отговори

Какво представлява и как действа процедурата лазерна епилация?

В съвременния свят всяка жена или мъж, които желаят това биха могли да премахнат напълно ненужното окосмяване от своето лице или тяло с помощта на уникалния лазер на CANDELA Gentle Max. С уникална технология (755nmAlex+1064nm NdYAG лазер), одобрена и регистрирана за процедури по перманентно обезкосмяване на всякакъв тип кожа, включително и на пациенти с тен вие решавате досадния проблем.

Какви са условията за третиране чрез лазерна епилация?

Традиционните техники за отстраняване на космите, като бръснене, скубане, кола маска и депилатоарни кремове предоставят само временно облекчение. Лазерната епилация с GentleMax безопасно премахва нежеланото окосмяване по тялото, без да вреди на деликатните пори и структура на кожата. Лицето и бикини зони са обикновено завършени в рамките на десет минути, крака, гръб и по-големи площи може да отнемат повече време.

Какво отличава 755Аlex+1064NdYag лазера на Candela от другите конкурентни лазери?

Подходящ за третиране на всички типове кожа – от тъмна до светла, включително и пациенти с тен.

Кои зони могат да бъдат третирани?

Всички зони от тялото - лице, крака, ръце, предмишници и гръб, включително и чувствителни зони като гръден кош, гърди, триъгълник.

Какво включва процедурата лазерна епилация?

В зависимост от количеството на космите, лекувани, процедурата варира от пациент до пациент. Като цяло, процедурата лазерна епилация трябва да включва:
* Носенето на предпазни очила за защита на извършващият процедурата и пациента, предпазват очите от лазерните лъчи по време на процедурата.

* Накрайник със стерилизирано разстояние приложено до края, което ще се използва, при допира до кожата, за да достави лазерна светлина. Един лек спрей със охлаждащата течност върху кожата ще се усети точно преди всеки лазерен импулс.

* Повечето пациенти изпитват малко дискомфорт на мястото на лечението поради динамичното устройство за охлаждане. Степента на дискомфорт варира за всеки човек, в зависимост от неговия / нейния праг на болка.

* Процедурата може да отнеме най-малко 10 минути или до един час, в зависимост зоната за третиране.

* Обработваната зона може да стане розова или червена в рамките на 30 минути на процедурата, това може да продължи от няколко часа до няколко дни , рилагането на лед или охлаждащи гелове след процедура е разрешен. От колко процедури ще имам нужда? Косата расте в цикли. Броят на необходимите процедури зависи от цвета на кожата и дебелината/ грубостта на космите. Всеки ще изисква най-малко от 4 до 6 процедури, като процеса е ефективен само върху космите по време на цикъла на растеж. Повторни сесии ще бъдат необходими за лечение на тези фоликули, когато те отново влязат в ранна фаза на растеж.

Какво е усещането по време на процедурата?

Комфорт по отношение на пациента, посредством охлаждане , което неутрализира подаваната топлина. При някои пациенти, при подаване на светлинния импулс има усещане, което се асоциира с леко щипване. Не се налага употребата на локална анестезия, медикаменти или успокоителни.

Колко процедури са необходими?

Повечето третирани области изискват 6-8 процедури. Броя зависи от фактори като – гъстота на окосмяването , вида на третираната област, както и Вашия индивидуален цикъл на растеж на косъма. Косъмът на практика минава през три различни фази. Обикновено лазерът атакува тези косми, които са в активната фаза на своя растеж по време на процедурата. Тъй като останалите косми, които са в друга фаза от своето развитие достигат активна фаза по различно време, нужна е допълнителна процедура, за да бъдат унищожени докрай всички фоликули на косъма в третирания участък.

Какво се случва веднага след процедурата?

Веднага след процедурата е възможно леко зачервяване и подуване на третирания участък. Три до десет дни след процедурата е възможно остатъчни косъмчета да се появяват и сами да падат. Преди процедурата по обезкосмяване, или между две отделни процедури не отскубвайте и не боядисвайте третирания участък. Единстената позволена манипулация е – бръснене или депелтоарен крем.

Има ли някакви ограничения, по отношение на Вашата дейност за периода след процедурата?

Бихте могли незабавно след процедурата да се върнете към обичайните си задължения. Препоръчително е, да не се излагате на пряка слънчева светлина 48 часа след процедурата. Ако се излагате на слънце - поставете слънцезащитен крем върху третираната зона. Вашият дерматолог ще препоръча най-подходящия за Вашата кожа крем.

Какви са предимствата на процедурата лазерна епилация с един от най-уникалните лазери на българския пазар (755Аlex+1064NdYag), сравнен с другите обичайно използвани методи на обезкосмяване?

Бръснене, епилиране, боядисване, депилатоарни кремовесавременни методи, които следва да бъдат повтаряни през определен период от време. При NdYAG лазера– обезкосмяването е перманентно (постоянно).

Процедурата по обезкосмяване с NdYAG лазер сравнен с метода – „електролиза”?

Електролизата е инвазивен, еднообразен и дълъг болезнен процес, характерен с вкарване на игла във фуликулата на всеки един косъм поотделно, с цел да се достави електрически импулс в корена на косъма, който да го унищожи. Обикновено процедурите се проточват с години и следва да бъдат изпълнявани през точно определени интервали от време. 755Аlex+1064NdYag лазера на Candela – доставя светлинна енергия до стотици корени на косъма едновременно, без никаква интервенция и болка за пациента.

Процедурата лазерна епилация с 755Аlex+1064NdYag лазер сравнен с други конкурентни лазери?

Последната иновативна технология, прилагана в случая е уникална и няма ограниченията, налагани от старите технологии. Дължината на вълната – 1064nm, използвана от 755Аlex+1064NdYag лазера на Candela, както и охлаждането, калибрацията в реално време на изходния импулс, високата мощност позволяват ефективно третиране на всеки тип пациенти – с тъмна или светла кожа, както и пациенти с тен. Накрайника с охлаждане обезпечава пълен комфорт по отношение на пациента и липсата на странични тежки нежелани реакции след процедурата, които се появяват при някои от другите лазери.